Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Iskolánk csatlakozott az országos több helyszínen egyszerre tartott helyes kézmosás-oktatás világrekordjának megdöntéséhez.

Az eddigi rekordot Glasgowban állították fel 3039 diák részvételével. A május 5-re meghírdetett rekordkísérlethez 190 iskola több mint 14000 diákja csatlakozott. Az eseményt kiemelt médiaérdeklődés kísérte, mert minden helyszínen amatőr és profi videós stábok rögzítették a Guinness-rekordkísérlet menetét.

AIskolánkban a 4.a osztály volt főszereplője ennek az eseménynek. Papp Ákos, az osztály egyik tanulója így számol be a délelőttről:

"Május 5-én délelőtt az iskola színháztermében gyülekeztünk. Először mindenki kapott egy sorszámot, amit kitűztek a pólónkra. Anikó néni az iskola védőnője tartotta ezt a foglalkozást. Először a helyes kézmosást gyakoroltuk. Mindenhol alaposan megdörzsöltük a kezünket, az ujjak között és a körmöknél is. Utána azt néztük meg, milyen messzire tudunk tüsszenteni. Volt egy fehér lap a földön. Egy üvegből zöld folyadékot fröcsköltünk rá, aztán lemértük centiméterrel. Én tippeltem a legközelebb. Ezután azt szemléltettük, hogyan tüsszentünk a tenyerünkbe. Keznkbe vettünk egy zsebkendőt és ráfröcsköltünk. Az volt az ügyes, akinek nem lett színes a keze, mert ezzel magunkat és a levegőt is szennyezzük. Ezt a programot kamera, felvétel, fotók örökítették meg. Nekem nagyon tetszett ez a program, most már gyakrabban mosok majd kezet!"

A Guinness-rekord végrehajtását egy oklevélen is elismerték.