Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

 

Tisztelt Érdeklődő Szülők!

2024. március 21-én 17:00-tól iskolánkban bemutatkoznak a 2024-25-ös tanévben induló első évfolyam tanítói.

Bővebben...

Január 26.-án ünnepélyesen átadták az idei Barcsay-díjat Dér Virág, Kis-Prumlik Zoltán és Szabó Nóra képzőművészeknek. A kiállítást a Barcsay Jenő Általános Iskola növendékei nyitották meg műsorukkal. Erdélyi Gréti 4. osztályos tanuló fuvolázott, Német Raul 6. osztályos tanuló verset szavalt. Felkészítő tanáraik: Csiki Valéria és Cservenkáné Pálfi Zsuzsanna. Az eseményt a szentendrei Újműhely Galériában tartották.

Forrás: PKÜ/Csákvári Zsigmond

 

Idén január 26-án iskolánkban megrendezésre került a 30. Jubileumi Barcsay Nap. A délelőtti program keretében hagyomány szerint egy-egy művész alkotott az osztályokkal. Az idei téma az Életfa volt. A jó hangulatban telt háromórás foglalkozások során rengeteg szép és ötletes festmény, szobor, kollázs, kézműves tárgy készült, melyet délután a Barcsay Iskolai Galéria (BIG) keretén belül kiállítottunk.

A kiállítást Varga Anna nyitotta meg, melyet a 3b, 5, 6 és 7. osztályos tanulók előadása előzött meg. A műsor rendezője Róna Csilla volt. A megnyitón tantermeinkben az elmúlt 30 év legszebb pillanatai kerültek kivetítésre, melyet   Herczeg Katalin válogatott és állított össze.

 

A tanulóink alkotásaiból készült kiállítás február 9-ig tekinthető meg az aulában. 

 

        Az alkotónapról készül képek elérhetőek:

       Galéria - 2023/24 - Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola

A 4.a osztály különleges hagyományt teremtett 3 évvel ezelőtt. 
A téli szünet napjain egy-egy videós kalendárium-ablakot nyitnak a Gyerekek-Családtagok otthon.
Mikor az előzőleg felvett videót nézik forró csokis-teás bögrével a kézben, senki nem szaladgálhat a boltba "utolsó hozzávalóért", nem lehet házimunkát sem végezni.

Bővebben...

2023. november 28-án a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében nagyszabású zenetörténeti előadáson vett részt több osztály Iskolánkból .

Bővebben...