Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

 
 Iskolapszichológia a Barcsayban
Iskolánkban iskolapszichológiai ellátás valósul meg. Az iskolapszichológus az iskolába járó tanulók és az őket tanító pedagógusok lelki egészségével foglalkozik, segíti az iskolában zajló nevelő-oktató munkát, támogatja az iskolában tanuló diákok személyiségfejlődését.
Az iskolapszichológus munkájában elsődleges a megelőzés, de többnyire elkerülhetetlen a már komoly nehézséggé alakult problémák kezelése, vagy az megoldásukban való elindulás. A konzultációs kereten túlmutató nehézségek (pl. pszichiátriai támogatást, pszichoterápiás segítséget, családterápiát igénylő problémák) esetén az iskolapszichológus a szülőt és a diákot a megfelelő szakemberhez irányítja.
Az iskolapszichológushoz fordulhat a szülő, a pedagógus és maga a diák is. Az iskolapszichológus munkájában kiemelt jelentőségű a szülőkkel folytatott konzultáció, ami sok esetben nem csak egy első lépés a probléma megoldása irányába, hanem maga a megoldás is megszülethet. A diákokkal végzett egyéni munkának feltétele a szülői hozzájárulás, enélkül az iskolapszichológus nem folytat konzultációt a gyermekkel.
Az iskolapszichológus egyéni, kiscsoportos és osztályszintű foglalkozásokat szervez a tanév során folyamatosan.
A logopédiai és fejlesztő pedagógiai munkának is otthont adó Barcsay Kuckóban található az iskolapszichológusi szoba. Megközelíteni az utcafront felőli udvarról lehet az épület C szárnya alagsorában található, külön bejárattal rendelkező épületrészt.
 

 Iskolai szociális segítő a Barcsayban

Az óvodai és iskolai segítő szolgáltatás a köznevelési intézményben biztosított preventív jellegű segítő tevékenység, amely az iskoláskorú gyerekek és fiatalok képességének, lehetőségeinek legoptimálisabb kibontakozását támogatja szociális kapcsolataik, társadalmi integrációjuk javításával.

Az óvodai és iskolai szociális segítő egyéni, csoportos és közösségi szociális munkát végez, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokat lát el. A gyermekek, tanulók, szülők, pedagógusok részére adekvát szakmai segítséget nyújt, többek között információt szolgáltat, tanácsadást nyújt, prevenciós foglalkozásokat tart, ügyintézésben nyújt segítséget, szolgáltatásokhoz való hozzáférést közvetít.

Az iskolai szociális segítőt a gyermekek és szülők önként megkereshetik, ha tanácsra van szükségük a problémájuk megoldásában, a szolgáltatás térítésmentes.

Óvodai és iskolai szociális segítő: Istenes Mónika 

Elérhetősége: 0620/364-0837,

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.