Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

A Szentendrei Skanzen meghívására iskolánból több pedagógus is részt vett az idén tavasszal megnyílt Erdély-város épületegyüttesben megrendezett Múzeumok Őszi Fesztiválján.

A kifejezetten pedagógusoknak megtartott programon nem csak az új városrészben gyönyörködhettünk, hanem megismerkedtünk az óvodás és kisiskolás korosztály számára készült kiadvánnyal, a Skanzen Barangoló sorozattal. A színes, játékos feladatokkal teli füzetek lehetőséget teremtenek a 100 évvel ezelőtti erdélyi város életének felderítéséhez. A program során módszertani tapasztalatot és helyismeretet szereztünk, hogy később, saját osztályunkat vezetve mindezeket kamatoztatni tudjuk.

Városlakók c. füzet nyomán a jellegzetes városi foglalkozásokról, a városi életről szerezhetnek benyomást az ide látogatók, míg a Találmány-nyomozó c. füzet az akkor forradalmi újításnak számító érdekes „találmányokkal”, jelenségekkel ismerteti meg az „időutazót”. 

Izgalommal várjuk, hogy tavasztól múzeumlátogatás során átadhassuk mindazt az élményt, amit a program során tapasztaltunk!