Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

A fa

„A hatalmas, öreg tölgyfa sok-sok állat otthona. Fenn, a magasban cinegék csivitelnek, kicsit lejjebb mókusok ugrálnak az ágakon. Kipp-kopp, valaki kopácsol a fa törzsén. A harkály az, bogárlárvákat szedeget fiókáinak. Két ág között új hálóját szövi a pók. A fa tövében rókakölykök játszanak, csak nehogy felébresszék bagoly urat! Olyan békésen alszik az odujában.”

(Petra Bratíková)

Idén ősszel is megrendezésre került hagyományos gyermekrajz-kiállításunk, melynek témája a FA volt.

Az eddigiektől eltérően ebben a tanévben minden tanulónk alkotása megtekinthető volt a galériában. A fa megjelenítése korosztályonként más volt.

Alsó tagozatban a mesék fái, az égig erő paszulytól a világfáig. 5. évfolyamon az asszír életfa, 6. évfolyamon gótikus üvegablak tervezés volt. A 7. és 8. évfolyamon az impresszionizmus és a szecesszió volt a téma. Adott témán belül a fa ábrázolása melyeket Varga Anna, Tatárné Gábor Éva és Gyuk Krisztina szaktanárok installáltak.

A kiállítást Orr András a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium rajztanára nyitotta meg, aki festőművészként mostanában a fák felülnézeti képéből kiinduló alkotásokat készít.

A kiállítás nagyszerű megnyitó műsorát az 1.b, 2.c, 3.c, 4.b, 4.c, 6.a, 6.c és 8.a osztályok tanulói és iskolánk énekkara tartotta, Sőrés Mariann és Kónya Emőke felkészítő tanárok segítségével.

Minden közreműködőnek ezúton is köszönjük a munkáját!