Tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

  BARCSAY ISKOLA

   Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
   2000 Szentendre, Kálvária út 18.

A könyvtári tartós tankönyvek használatáról jó tanácsok

A tankönyveket tanév végén tisztán, jó állapotban kell leadni. Ezért TILOS kiemelő filctollal, tollal dolgozni benne, valamint összefirkálni. A ceruzás bejegyzéseket ki kell radírozni. A könyveket be lehet vonni öntapadós fóliával, majd kívülre kell a könyvcímkét (vignetta) ragasztani, hogy az eltávolítható legyen. A könyvek állapotáért a gyerekek és szülő felelősséggel tartozik.

Idén is megrendezésre került az iskolai könyvtárban a könyvajándék nap.

Február 14-én így nem csak a Valentin napot ünnepeltük, hanem a könyvek szerelmesiről is megemlékeztünk.

Az alsós és felsős diákok egész nap lelkesen csereberéték az otthonról hozott mesekönyveket a könyvtárban.

Reméljük mindenki megtalálta az ízlésének, elképzelésének megfelelő olvasnivalót!

A délelőtti tanítási órákban alsós osztályok látogattak el a könyvtárba, ahol Zsuzsa néni papírszínház előadással várta őket.

De mi is az a papírszínház? A papírszínház vagy kamishibai egy japán eredetű szó, illetve a japán buddhista templomokban elterjedt népszerű mesemondó módszer volt a 17. században. Lényege, hogy egy szóban elmondott történetet az előadó papírlapokra festett képek segítségével mesél el. Így a történet élvezhetőbb, könnyebben megragadhatóbb a kisebbek számára is. A módszert Magyarországra a Csimota Kiadó hozta el, amikor elkezdte megjelentetni a papírlapra nyomtatott meséit. A könyvajándék napon a Vigyázz, vadász ne gatyázz mesét hoztam el a gyerekeknek és láthatóan-hallhatóan nagyon élvezték a humoros történetet. A képek is a jó hangulatról árulkodnak.

Ne feledjétek: jövőre is lesz könyvajándék nap!