Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Kétbodonyban, a Cserhát Erdei Iskolában jártunk

2023 júniusában osztályunk erdei iskolai napokon vett részt. A Barcsay Alapítvány támogatásának is köszönhetően eljuthattunk Kétbodonyba, a Cserhát Erdei Iskolába.

Az ott dolgozó Segítők érkezésünk idejére már teljes programot, mint órarend, összeállítottak, sok-sok érdekességgel.

Első napon a palócok életéről mesélt Marika néni, a Tájházat tekintettük meg, s gyarapodott tudásunk is. Jól esett a vacsora előtti medencézés, de még jobban az étterem vacsorája. Esti sétánk során „indián ösvényt” követve őz is látókörünkbe került, sőt a gondos gazdák növénysorait is láthattuk.

Második napon izgalmas túra részesei voltunk, egy igazi vadászkutya vezetett minket. Növény- és állatismereti tudásunk újabb fajokkal bővült, s ezeket továbbiakkal egészítettük ki, mikor az ebédlőasztalt körbe ültük Zoli bácsival és „segédjével” és folytattuk a társalgást. Délután két kézműves foglalkozás munkáit készítettük Marika néni és Ildikó néni segítségével, s csomagoltuk el a Szülőknek ajándék gyanánt. Este igazi-hamisítatlan tábortűz hangulatot teremtett Andrással. Napokig csak dúdoltuk az ott tanult nótákat, és még tesszük is az elkövetkező közösségi összejöveteleken.

 

Harmadik napon a helyi Állatkert lakóival ismerkedtünk meg, s úgy elrepült az idő, alig vettük észre, hogy a pizza megérkezett. Jól beebédeltünk, majd felpakolt busszal elindultunk haza. Útközben kicsit elpilledtek páran, de a gondos Szülői ölelések után Mindenki élénken mesélt újra és újra, míg az este le nem szállt.

A nyárra feltöltődtünk élményekkel-dalokkal, s igyekszünk továbbadni, ahogy mi is kaptuk!

 

Mindenkinek pihentető nyári szünetet kíván a 3.a osztály, Hajni néni és Zelmo bácsi