Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre kerül a könyvajándék nap iskolánkban. Február 14-én szerdán várjuk az alsós és felsős gyerekeket a könyvtárba! Előzetes egyeztetés alapján papírszínház előadás, kézműveskedés, majd könyvek csereberéje lesz 9 és 14 óra között!

Hozz magaddal egy-két jó állapotú gyerekkönyvet, cserébe vihetsz egy másikat!

Iskolánk 6.d osztályos tanulói nyerték az Országos Széchényi Könyvtár által meghirdetett kisfilmpályázatot. A pályázat célja az iskolai könyvtár bemutatása volt egy kortárs, a könyvtárban is megtalálható művön keresztül. Az osztály Sőrés Marianna osztályfőnök segítségével készítette el a filmet, Mándy Iván: Robin Hood című regényét felhasználva. A technikai lebonyoltásban Regősné Róna Csilla magyartanár és Cservenkáné Pálfi Zsuzsanna könyvtárostanár segítettek.Gratulálunk a nyereményhez, mely minden gyermek számára egy jutalomcsomag (DVD, csoki, hűtőmágnes), az iskolai könyvtár számára egy könyvcsomag, valamint az OSZK Corvina-kiállításának megtekintése a 6.d osztálynak.

 

 

 

A kisfilm megtekinthető a nemzeti könyvtár honlapján:

 

http://www.oszk.hu/hirek/robin-hood-konyvtarban

 

A díjátadó 2018. január 25-én volt az iskola könyvtárában, melyről további képek is megtekinthetők:

https://photos.app.goo.gl/6EOK2MCTXWwBLvdA2

 

A díjakat Andrási Erika múzeumpedagógus, az Országos Széchényi Könyvtár munkatársa adta át.

 

Október 12-én a népmese napja alkalmából vetélkedőt tartottunk a könyvtárban.

A népmesékkel kapcsolatos versenyt a 3-4. évfolyamosok között hirdettük meg. 4 fős csapatok érkeztek, összesen 9-en. A csapatok maguk választottak nevet, néhány igen szellemes is született: Négy sötét korona, Hamuba sült pogácsák, Tulipános Tündér Álma. A versenyzőknek 7 próbát kellett kiállniuk.

A feladatok között szerepelt totó, tarkabarka apróhirdetés feladása, szerencsejáték, meseátirat kijavítása, puzzle kirakás. A gyerekek és a segítő tanárok (Németh Katalin, Gulyás Melinda, Klement Mónika) is végig izgulták a feladatokat. Pörgősen, jó hangulatban telt el a bő egy óra. Érdemes volt izgulni, mert nyeremények is vártak a gyerekekre: könyvjutalom, mézeskalács házikó.

A helyezettek:

  1. helyezett: Szuper négyes (4.f osztály) és Mesés négyes (4.f osztály)

  2. helyezett: Négy sötét korona (4.d osztály) és Fekete lovagok (4.d osztály)

  3. helyezett: Hamuba sült pogácsák (4. b osztály)

 

Gratulálunk a helyezetteknek!

Cservenkáné Pálfi Zsuzsanna könyvtárostanár

Képek:https://photos.app.goo.gl/R2uUD0aIzlMmAjyt2

 

 Ismét lesz könyvajándék nap iskolánkban!

Hozz maximum három jó állapotú gyermek- vagy ifjúsági könyvet és vihetsz helyette másikat!

Az esemény helyszíne: a könyvtár

Időpontja: február 14. kedd, 9-15 óra között

"A könyvek a legcsendesebb és legkitartóbb barátok, a legelérhetőbb és legbölcsebb tanácsadók, és a legtürelmesebb tanítómesterek"

Charles William Eliot


Figyelem!

Olvasókuckó szakkör indul L.Frank Baum: Óz, a nagy varázsló művének feldolgozásával. A tanév során hetente 1 alkalommal találkozunk és izgalmas, játékos feladatokon keresztül feldolgozzuk a mesét. Fogunk beszélgetni, rajzolni, játszani, lexikont böngészni, egymást meghallgatni, gondolkodni – és kakaózni minden óra végén. smiley

Bővebben...