Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

A 3.b osztály a Parlamentben járt, Mizsányi Jutka és Sümeghy Marcsi nénivel. Múzeumpedagógiai előadáson vettünk részt "Királycsinálók" - A koronázások és a Szent Korona történetét ismerhettük meg. Megkoronáztuk saját István Királyunkat, aki sok új meghökkentő törvényt hozott, és iktatott be azon a napon. Rendkívül sokat tanultunk, nagyon élménydús programon vettünk részt. A Margitsziget élettel teli, és gyönyörű! Teljesen felfedeztük, megnéztük Árpád-házi Szent Margit sírját, elmeséltük a sziget legendáját, élveztük a színpompás növényeket, a zenélő szökőkutat, és a csodaszép időt!

A Föld napja alkalmából a 3.b osztály Mizsányi Jutka néni és Sümeghy Marcsi néni vezetésével 20 zsák szemetet szedett össze és takarította meg a területet, a Kőhegy lába és a pomázi út közötti szakaszon.  Megcsodáltuk az éppen nyíló bíbor kosbor orchideát, találkoztunk siklóval, gyíkkal, többféle bogárral, pókkal, láttunk különféle madarakat, fácánt is. Gyönyörű helyen élünk! Vigyázzunk a környezetünkre! Jelszavunk: Ne tedd! Szedd!

29 kis elsőssel Niki nénivel és Aletta nénivel indultunk neki a Kőhegynek a Föld napján. Rengeteg mosoly, fácán, egerészölyv, zöldgyík, mezei zsálya és a gyönyörű bíbor kosbor szegélyezte utunkat. Sok szemetet gyűjtöttünk, sokat nevettünk. Jövőre is megyünk!

 

A városi versmondó verseny igencsak erős mezőnyében iskolánk szép eredményeket ért el.
Az 1-2. évfolyamon (1. korcsoportban) Kalcso Zsófia Panna (2.b) II., Levák Zsófia (2.d) III. helyezést ért el.
3-4. évfolyamon (2.korcsoportban) Kisházi Lilla (3.e) III. lett.
5-6. évfolyamon (3. korcsoportban) megosztott 1. helyezést értek el Kalcsó Sarolta 5.b és Könyves Balázs 5.a osztályos tanulók.
7-8. évfolyamon (4. korcsoportban) 3. helyezett lett Ifjú Karsa 7.d osztályos tanuló.
 
Felkészítő tanáraik: Németh Katalin, Gulyás Melinda, Csiki Valéria, Regősné Róna Csilla, Bagaméri Rita
 
Gratulálunk a szép eredményekhez!

Több mint 20 éves testvériskola kapcsolatot ápolunk Erdély (Háromszék) a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes Főgimnáziummal. Évente felváltva utazunk egymáshoz. Idén a Barcsay iskola utazik Erdélybe, (800 km) Kézdivásárhelyre.  Célunk, hogy megtapasztalják a gyerekek a közösség építő erejét, a hazaszeretet, az összetartozás érzésének erősítésével, élményszerű ismeretet szerezzenek. A program során viselkedéskultúrájuk fejlődik, elfogadóbbak lesznek egymás kultúrája iránt, ápolják közös gyökereinkből adódó hagyományainkat. Júliusban utazunk Mizsányiné Kovács Judit, és Sümeghy-Flandorffer Mária pedagógusok szervezésében és kíséretében. A külhoni magyarság közötti kapcsolatok erősítése, „Határon túli kirándulás támogatása” tárgyában nyújtottunk be 2.000.000 Ft támogatási igényt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának, a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság kérelmünket pozitívan bírálta el. A megítélt támogatás Magyarország Kormányának finanszírozásával valósul meg.