Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

A legújabb számban:

Újra együtt. Mi, újságírók szeptemberre csak öten maradtunk, majd négy új taggal bővültünk. Játszunk, írunk, szerkesztünk. Megörökítjük az élményeinket, a suliban zajló eseményeket. Beszélgetünk - a mindennapi dolgainkról. Viccesen, komolyan. Álmodozunk—egy álomiskoláról. Ha tetszenek az írásaink, csatlakozz hozzánk! Vár egy jó társaság!

 

Vége a tanévnek. Mi is történt velünk ebben a félévben?

Felvételiztünk……..sikerrel. Játszottunk……….amennyit csak lehetett. Barcsay-napon……..papírvirágokat készítettünk. Természetvédelem……..fontos, összegyűjtöttük az értékeket. Föld napja……..kirándultunk. ...és eljött az osztálykirándulás. Zárjuk a tanévet.

Olvasnivaló a nyárra a Barcsay Iskola elmúlt fél évének eseményeiről.

 

A zene világnapja

Október 1-jén ünnepeltük a zene világnapját a 2. és 3. szünetben. 1979 slágereit énekeltük: Afric Simonetól a Hafanana c. számot, az LGT-től az Elfelejtett szó slágert. Az alsósok Süsü világszámát az Ó, ha rózsabimbó lehetnék dalt énekelték el. Ezek 1979-ben már ismertek voltak. Felnőttek és gyerekek ezeket dúdolták, amikor megnyílott az iskolánk. A mi előadásunk az iskolában kirobbanó, (felrobbanó, szétrobbanó….) és elragadó volt.

a szerkesztőség

Jubileumi éjszakai futás

Szeptember 27-én került sor iskolánk 40. születésnapja alkalmából a nagy lakótelepi kör lefutására. 20 órakor indultak a 7-8. évfolyamosok, őket az 5-6. majd az alsó tagozatosok követték. A 2 km-t több száz diák és pár tanár is teljesítette. Néhányan a szüleiket is elhozták, ők is velünk futottak vagy sétáltak. A beérkezők „zsalmalevet” ihattak a célban. Végül lámpákkal, zseblámpákkal, telefonokkal, illetve rajtunk lévő világító festékkel világítva 40-es formába álltunk, amiről egy drón felvételt készített. Izgalmas volt az este.

Boldog születésnapot Barcsay!

a szerkesztőség

 

 Az elmúlt napokban egyre több dolgozatot írtunk. Már túl vagyunk az év eleji felmérőkön, és új anyagból is felelünk.

Délután sok leckét kell írni. Mintha szigorúbbak lennének a tanáraink is.
Ennek ellenére kalandos az ötödik.

Márton Ádám, Varga Szilvi


Szeptember 24-én a hatodik évfolyam a,b,d,e osztályai a Börzsönybe, Katalinpusztára kirándultak. Egy vadászkutya-bemutatón vettünk részt, melyet az Együtt a Naszályért Kulturális Alapítvány szervezett.
Megnézhettük, hogyan jelzik a kutyák gazdáiknak, hogy hol található a vad. Láttunk egy érdekes prezentációt is a tappancsosokról és a vadakról. Megszemlélhettük a vadászok felszerelését.

Ebéd után indultunk haza az Alapítványtól kapott ajándékokkal.

 

Horváth Csenge, Szalma Lilien