Tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

  BARCSAY ISKOLA

   Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
   2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Forrás: Szentendre és Vidéke 12. SZÁM . 2014. JÚLIUS 14.

A Városi Szolgáltató nonprofit zrt munkájának köszönhetően idén is rengeteg egynyári virággal gazdagodott városunk. A virágosítási program keretén belül a kiemelt ágyások, a belvárosi virágládák beültetése, valamint az idén új elemként megjelenő kandeláber-virágosítás során több mint 20 000 egynyári virág került kiültetésre a közterületeken. A több mint 30 növényfaj (pl.: zsálya, verbéna, büdöske, celózia) felhasználásával, a színek kombinálásával és a különböző magasságú növények variálásával megtervezett virágágyak növényei a nyár folyamán érik el végleges méretüket, díszítő értéküket.

Idén is sok virág jutott az iskolák, óvodák és egyesületek számára, így a közös ültetésekkel nem csak intézményeink szépülhettek, hanem a gyerekek is egy kiváló, szórakoztató programban vehettek részt. A lakótelep buszmegállóiban található kőedényeket a Barcsay Jenő Általános Iskola diákjai ültették be, locsolásukról pedig a Püspökmajor Lakótelep Baráti Kör gondoskodik. A Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság a közterületekre nyíló ablakok (középületek, szolgáltatók épületei) és kisebb közterületek (pl. Orbán-kereszt) virágosításával folytatták városszépítő akciójukat. A fenntartási munkálatok során, az összes beültetett terület és virágláda locsolása a nyári meleg időszakban naponta, éjszakai műszakban történik a legmegfelelőbb vízfelvétel és a növények égésének elkerülése érdekében. A nyári kiültetést október elejéig csodálhatjuk városunkban, melyet a legtöbb helyen árvácska vált majd fel.

ezúton is szeretnénk megköszönni Szentendre lakóinak, lakóközösségeinek, vállalkozásainak és intézményeinek virágosítási ötleteit és munkáit, hogy a rengeteg rendezett és virágos udvarral ők is hozzájárulnak a város szebbé tételéhez.