Tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

  BARCSAY ISKOLA

   Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
   2000 Szentendre, Kálvária út 18.

2018. novemberében ismét meghódítottuk a ködös Albiont. 

A meglehetősen nagy, 40 tanulóból és 4 pedagógusból álló csoport izgatottan vágott neki az egyhetes kalandnak. Már az első pillanatban kiderült, hogy igen szerencsések vagyunk, hiszen profi stáb segítette a kirándulást. Sofőreink kiváló helyismerettel rendelkezve minden országban rutinosan kormányozták buszunkat, idegenvezetőnk, Ági pedig azonnal megtalálta a hangot a gyerekekkel és nem volt olyan probléma, amit ne tudott volna azonnal megoldani.

Az Aachenben töltött első éjszaka után a Csalagúton át jutottunk angol földre, ahol gyönyörű időjárás fogadott minket. A doveri tengerparton kinyújtóztattunk végtagjainkat és elkészültek az elmaradhatatlan sirályos szelfik is. A következő megállónk Canterbury volt, ahol a kötelező körös városnézés után a gyerekek ’top favourite’ programja, a szabadprogram (értsd: vásárlás) következett.

Este fáradtan ugyan, de annál nagyobb izgalommal várták a gyerekek szállásadó családjuk felbukkanását. „Milyen lesz a család? Mit kapunk enni? Van gyerekük? Van wi-fi? Mi lesz, ha nem értem, amit mondanak?”- záporoztak a kérdések. Másnap reggel pedig ugyanilyen izgatottsággal meséltek egymásnak első benyomásaikról.

Hogy mi történt a hét többi napján? Végtelenségig tartana az út összes kalandját és programját felsorolni. Szavak helyett meséljenek inkább a képek.

Egy biztos. 40 tanuló és 4 pedagógus kimerülten, de élményekkel telve haza is tért Szentendrére és 2020-ban újra megyünk!

Bánfi Katalin

 

Az utazás további képei itt tekinthetők meg:

https://photos.app.goo.gl/8yGzMPD7Nt3aLBnf8