Tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

  BARCSAY ISKOLA

   Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
   2000 Szentendre, Kálvária út 18.

 

Reklámszlogenekbe illő felsőfokon tudok beszélni a Budapesti Modell Divatiskola és Iparművészeti Szakközépiskoláról, amit volt szerencsénk március 20-án, szerdán meglátogatni a 6.d osztállyal.

Jó szakemberek minőségi képzéseken a felnőtt munka világának nevelik diákjaikat.

Három területen próbálhattuk ki kézügyességünket: bőrözés, ruha és textilipar, valamint kézi és számítógépes grafika. A bőr részlegen az országos I., II. helyezett szakma sztárok segítettek a gyerekeknek az egyéni bőrkarkötők elkészítésében, pedig szabadidejük drága, hiszen végzősként már számlaképes vállalkozók.

Több tanulónk kapott motivációt a továbbtanuláshoz, fiúk, lányok egyaránt. A gyerekek olyan koncentrációval és lelkesedéssel dolgoztak, amit az iskola padjaiban sajnos csak ritkán és keveseknél tapasztalok. Például volt olyan focista fiú, aki gépi varrógéppel három órán át varrt és díszített a húgának egy tornazsákot, teljesen belefeledkezve a munkába.

Köszönjük szakgimnázium és szakközépiskolának a jó példát, hogy így is lehet, sőt csak így lenne érdemes dolgozni, ahogy náluk láttuk, a finom tízórait, a türelmüket és a szakmai szeretetet, odaadást, ami a hatodikosainkat is elvarázsolta, reméljük maradandóan!

 Regősné Róna Csilla