Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Hagyományainkhoz híven idén ősszel is megtartottuk az iskolai versmondó versenyt a könyvtárban. 

Tavaly, kapcsolódva az Arany-évhez, Arany János verseiből készültek a gyerekek. Nem kellett sokat gondolkoznia a humán munkaközösségnek, amikor azon töprengett, mi legyen az idei verseny témája. Az aktualitást egy szomorú esemény adta: Kányádi Sándor Kossuth-díjas erdélyi magyar költőnk idén júniusban halt meg. Október 25-én délután kezdődött a verseny, melynek helyszíne a szokásos iskolai könyvtár volt. Közel 30 felsős gyerek vett részt a megmérettetésen, s nem egy diák okozott meglepetést a zsűrinek. Hogy igazságos legyen az értékelés, két kategóriában díjaztuk a versenyzőket: 1. kategória 5-6. osztályosok, 2. kategória: 7-8. osztályosok. Az értékelésnél több szempontot is figyelembe vettünk: pontos szövegtudás, hangsúlyozás, versválasztás. Ezek alapján a következő eredmények születtek:

 

 

 

1. kategória:

I. Szabó Panna Hanna (6.e)

II. Vikor Ábel (5.a)

III. Kisszölgyémi Zsófia (6.e)

2. kategória:

I. Kertes Bíbor (8.d)

II. Ujhely Csenge (8.c)

III. Vieland Anna (8.c)

A zsűri tagjai biztosan, de reméljük, hogy a gyerekek is nagyon élvezték a versmondást és ezt a kellemes hangulatú őszi délutánt.

Köszönjük a zsűrinek és a felkészítő tanároknak a munkát: Kónya Emőkének, Sőrés Mariannának, Szebelédi Ritának, Regősné Róna Csillának, Huba Lillának, Knisch Györgyinek. A technikai lebonyolítást a könyvtárosnak, Cservenkáné Pálfi Zsuzsannának

Gratulálunk!

 

További képek itt megtekinthetők:

https://photos.app.goo.gl/FREbEhDPCVkA41Uz9