Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Szeptember 29-én, pénteken több esemény is zajlott iskolánkban. Mind az alsó, mind a felső tagozaton érdekes, színes programok várták a gyerekeket.

Minden év szeptember 30-án ünnepeljük a Népmese napját. Ez a nap Benedek Elek születésének napja. Könyvtárunk idén is megemlékezett e neves eseményről. Felső tagozatos diákjaink népmeséket olvastak a kisebbeknek a könyvtárban. Nagyon színvonalas előadásokat hallgattunk a vizitündér lányáról, a pletykás asszonyról, a háromágú tölgyfa tündéréről, makacs asszonyokról, kútba pottyant rókáról és még sok népmesei alakról. Köszönjük szépen a meséket olvasó gyerekeknek, hogy lelkesen és bátran szerepeltek: Aszalós Szimonettának (5.e), Szabó Virágnak (5.c), Kikilai Virágnak (7.d), Horváth Hannának (7.d), Bácsi Lilinek (7.a), Petkó Panninak (5.b), Streicher Samunak (5.b), Szalma Lilinek (5.b), Hegedűs-Pékó Dóránk (6.b), Engin Liliennek (6.b), Fejes Csabának (5.d), Fadgyas Péternek (6.d), Vieland Péternek (6.d), Garzsik Miának (6.c).

Ugyanezen a napon egész délután programokkal kedveskedtek a hatodikos gyerekek a most ötödik osztályba lépő diákoknak. Ez a hagyományainkhoz híven megtartott Csibeavató volt, ahol vetélkedőn lehetett részt venni a színházteremben, izgalmas játékokat próbálhattak ki a csibék („buttle flip”, székfoglaló, lányfoglaló, célbalövés). Az ötödikesek előadással készültek, majd letették a csibe-esküt. A suli bulin diszkó, büfézés, társasjátékozás, filmnézés (Everest, Zsivány egyes) is szerepelt a választható programok palettáján.

Interjú Bánfi Kata tanárnővel a Csibeavatóról:

 

Az 5.a osztály élménybeszámolója:

Mindeközben mi zajlott a focipályán és az iskola udvarán?

Az alsó tagozatosok Szent Mihály napjáról emlékeztek meg.  A focipályán ügyességi játékok, táncmulatság, vetélkedő zajlott. Majd az éhes gyereksereg az iskola udvarán rendezett eszem-iszom keretében megtölthette üres bendőjét. Volt itt minden, mi szemszájnak ingere: pogácsa, pásztortarhonya, mákos guba, csörögefánk, lapcsánka, felsorolni is sok lenne…

 

Török Lilla 4.a osztályos tanuló élménybeszámolója:

 

Minden kedves diáknak köszönjük a részvételt, a szülőknek a finom süteményeket, szendvicseket és pásztorétkeket!

 

A Csibeavató fotói: https://photos.app.goo.gl/PX1HHrhXAFx2Gu9x1

 

A Szent MIhály napi fotók: https://photos.app.goo.gl/xc5gxSYIvCHT1utp1