Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Sok család volt kíváncsi Iskolába csalogató rendezvényünkre 2016. november 18-án.

A kicsiket a néptáncos osztály mesés műsorával fogadtuk.  A  pörgő ritmus, lelkes tánc feloldotta a megilletődöttséget , a vidám csúfolódókon együtt nevetett kicsi és nagy.

Hamarosan megérkeztek a mesehőseink is. Tőlük tudtuk meg, hogy milyen kihívás vár a kicsikre.

A gyerekek 4 őszi gyümölcs egyikét ábrázoló kitűzőt választottak maguknak. Így alakult ki a 4 csoport, mely bebarangolta Barcsangócia tájait, hogy a próbákat teljesítve megszerezze a varrázsigét.

Útjukon a szélvész kisasszonyok kísérték őket. Varázsgombolyagból kibontott fonal segítségével tartották együtt csapatukat, hogy a hosszú úton senki el ne tévedjen. Elemózsiáról és italról ifjú kuktáink gondoskodtak számukra.

A szülők eközben fórumon tájékozódhattak iskolánkról. Felkészült stáb várta őket a színházteremben, elsőkézből kaphattak információkatr az iskolavezetéstől, a pszichológustól, a néptánctanárunktól, szó esett a művészeti oktatásról és a sportolási lehetőségekről is.  Az  információkat az elmúlt évek eseményeit megjelenítő fotók kísérték. 

A próbák teljesítése kiválóan sikerült a kitűzött időre, így az aulában összegyűlve megszólalt a varázsige és megjelent előttünk a szépséges tündérkisasszony.

Kedves Gyerekek! Örömmel láttuk, hogy milyen sokan hoztátok magatokkal a kiszínezett meghívókat.
Hasonló lelkesedéssel várjuk majd szeptemberben a leendő elsősöket.