Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Aranyló kukoricába öltözött egy szép őszi nap délutánján iskolánk.

Immár sok éves hagyományként minden év lombhullatása idején az alsós osztályok nagy eszem iszomra készülődnek. A téma idén a kukorica volt, melyből készült étkek változatosságának csak a fantázia szabhatott határt. Amíg a szülők terítették a ragyogó időben az asztalokat, a gyerekek Tibor csősz bácsi irányításával birtokba vették az iskola minden zegét-zugát és játékos feledatok során mérettették meg magukat.

A csősz bácsi hívó szavára a játékok végeztével vidám körtáncra perdültek a résztvevők.

Az elpilledt és korgó hasú gyerekeket megérdemelt jutalomként a szülők, nagyszülők által készített kukoricás finomságok várták. A terülj-terülj asztalokon a legváltozatosabb édes, sós, kukoricás enni-és innivalókból lehetett válogatni: volt kukorica leves tortillával, minden rendű és rangú ínycsiklandó sütemény, falatkák zöldséggel, hússal töltve, tengeri tekercsek, gömböcök - kerekek, szögletesek, pálcikásak, főttek, sültek, nyersek - mit még Gombóc Artúr sem tudna elképzelni.

A nap végére az udvar korábban finomságoktól roskadozó szeglete csatatérré változott, enni-innivaló alig maradt, ám jóllakott, vidám gyerekekből akadt bőven! Így hántottuk mi ezen az őszön a kukoricát.

Horváth Krisztina szülő (3.b osztály)