Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

MÁSkÉPek napok iskolánkban

Szeptember 22-én és 29-én iskolánkban MÁSkÉPek címmel érzékenyítő program valósult meg a felső és az alsó tagozat osztályaiban. A felső tagozat 7. és 8. osztályai élő közvetítésben hallgathatták meg Nick Vujicic előadását a másságról és az iskolai kortárs zaklatásról. A diákok előzetesen kutatómunkát végeztek a témával és az előadó személyével kapcsolatosan, majd az előadást követően osztályfőnökeikkel dolgozhatták fel a témát.

Az 5. és 6. évfolyamok osztályai a másság témakörében, például a Paralimpiáról tekinthettek meg kisfilmet, és folytathattak beszélgetést osztályfőnökeikkel. A feldolgozás részeként plakátokat készítettek diákjaink, melyek az alsó tagozatos érzékenyítő napon kerültek kiállításra az aulában.

Az alsó tagozatosok számára hat helyszínen kínáltak meghívott vendégeink programot. Osztályonként egy vagy két helyszínen járhattak a gyerekek. A Vakok Szakiskolájából hozzánk érkezett tanulók kétféle programot hoztak iskolánkba.

A tapintós kiállításon a tanulók körbevezették diákjainkat a tárlaton.

A csörgőlabda bemutatón és versenyen a diákok belekóstolhattak ebbe a különleges sportágba.

Hallássérült tanulók érkeztek Budapestről, hogy egy jó hangulatú énekléssel és jeleléssel ismerjük meg a siket emberek világát.

A Pető Intézetből konduktorok segítségével változatos helyszíneken próbálhatták ki tanulóink például a kerekesszéket, könyök- és térdsíneket. Vid Natasa kisfilmek segítségével mutatta be tanulóinknak, hogy milyen területeken tudnak segíteni a kutyák sérült emberek számára.