Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Tarka - barka hangjáték a zenei világnap közeledtével

Fergeteges élményben lehetett része annak, aki ma a színháztermünkben időzött ,a különleges hangszerek világában, egy különleges és színes egyéniség , Szilágyi Áron jóvoltából.

 

Áron a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény kezelője, egyben zenész is és mint kiderült, kiváló tudója a gyermekek nyelvének ,legyen az kicsi vagy nagy. A hangszergyűjteményről tudnivaló, hogy több mint ezer hangszerével, egyedülálló az országban, az oda tett látogatás, összekötve egy hangulatos bemutatóval, maradandó élmény lehet akár egy családnak ,baráti társaságnak vagy ,ahogy ezt korábban már megtapasztalhattam egy iskolai osztálynak is.

Mindennek egy részlete, ma hozzánk utazott, a Barcsayba.

Láthattuk és hallhattuk  az észak- ausztrál bennszülöttek hangszerét, a didgeridoot, a szlovák havasi pásztorok meditatív fujaráját, megszólalt a ,,Hang” a svájciak végtelenül megnyugtató,csengő bongó hangszere, Áron kedvence a doromb és még más egyéb érdekesség. 

 

Mindez nagyon kedves és szórakoztató humorba ágyazva és a lelkes gyerekközönséget bevonva ebbe a színes, hangulatos hangjátékba.

Köszönjük az élményt!

Pintér Kriszta