Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.


Szavazzunk a facebookon:
facebook.com/ferenczymuzeumicentrum

Heteken keresztül folyt az anyaggyűjtés majd az alkotás, barkácsolás, újragondolás.
Nem csak nálunk a rajzteremben, de a város sok óvodájában, iskolájában.Tanáraik, óvónőik vezetésével lázasan készítették munkáikat a gyerekek a város vezetése által meghirdetett pályázatra. Immár második éve kellett hulladékból, használt anyagból figyelemfelkeltő műveket létrehozni. Az idén a víz volt a téma és stílusosan a Duna partján állították ki az installációkat. A helyszíni frappáns elhelyezésre sok gondot fordítottak tanáraink, S. Kovács Mária és Varga Anna. Még egy arra haladó evezős is besegített a régi térképből készített hajónk lehorgányzásába. Igaz, hogy a három részes csoportból egy hajó már messze jár, de a másik kettő kiválóan fest a Dunán és állja a vizet. Reméljük, több napig várja a látogatókat.

Érdemes megnézni Szentendre ifjúságának ötletes kreátumait, melyek a zsűri és túristák tetszését is elnyerték.  Most pedig a közönségen a sor, akik a Ferenczi múzeum facebook oldalán szavazahatnak.

Mi különösen büszkék lehetünk, az óvoda-kisiskola kategórában 1. helyezést ért el a 2.e osztély Sanyó Hajnalka vezetésével. Az általános iskolák ketagóriájában pedig elhoztuk az 1., a 2. és a 3. helyezést is. Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük Marcsi néninek és Anna néninek a hetekig tartó derekas helytállást, ötletelést, bíztatást.

Képek: http://barcsay.szentendre.hu/galeria/category/152-fold-napja