Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Ahogy minden évben, idén is meghirdette a Pest Megyei Könyvtár a városi versmondó versenyt a költészet napja alkalmából.

Az idei versmondó verseny címe "Kitekintő", mely arra utal, hogy külföldi szerzők gyerekverseivel lehetett nevezni. Az iskolai döntőt március 21-én tartottuk a színházteremben. Mint minden évben, osztályonként 3 tanuló jöhetett el. Szép számban kezdtek gyülekezni a diákok 14 óra előtt pár perccel, s a végső létszám 59 fő lett (41 alsós, 18 felsős). A téma nem volt könnyű, a szülők, tanítók, könyvtárosok hetek óta bújták a versesköteteket, hogy a megfelelő vers megtalálja gazdáját. Hallottunk verseket a szeretetről, barátságról, szerelemről, állatokról, növényekről. Néhány népszerű verset több változatban is meghallgathattunk. Sok tehetséges versmondóval találkoztunk, némely előadás megdobogtatta a szívünket, néhány könnyeket csalt a szemekbe. Egy elsős kislány előadásában oroszul is hallhattuk a kiválasztott verset.  A zsűri, melynek tagjai Kónya Emőke, Szebelédi Gáborné, Rádulyné Gruber Zsuzsa és Iflinger Terézia voltak, végül hosszas tanakodás után a következő döntést hozták:

I. kategória (1-3. osztály): I. Bükkös Róza (3.f), II. Bükkös Sára (1.a), III. Keszler Petra (2.b)

II. kategória (4-5-6. osztály) I. Lázár Emese (5.c), II. Völgyesi Réka (4.c), III. Puy Zsófia (5.c)

III. kategória (7-8. osztály) Zákány Zorka (7.c), II. Angi Alexandra (8.d)

Különdíjas: Nagy Flóra (1.a), Vancsisin Ábris (3.b)

A városi fordulóra az első és második helyezettek mehetnek el, április 13-án, mely a Pest Megyei Könyvtárban lesz megtartva.

Gratulálunk minden résztvevőnek!