Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Iskolánkban iskolapszichológiai ellátás valósul meg. 

Az iskolapszichológus az iskolába járó tanulók és az őket tanító pedagógusok lelki egészségével foglalkozik, segíti az iskolában zajló nevelő-oktató munkát, támogatja az iskolában tanuló diákok személyiségfejlődését. 

A konzultációs kereten túlmutató nehézségek (pl. pszichiátriai támogatást igénylő problémák) esetén az iskolapszichológus a szülőt és a diákot a megfelelő szakemberhez irányítja. Az iskolapszichológust felkeresheti a szülő, a pedagógus és maga a diák is. 

 

Néhány kiemelt helyzet, amelyben érdemes iskolapszichológushoz fordulni: 

  • tanulással kapcsolatos nehézségek, motiválatlanság 
  • stressz, szorongás, teljesítményszorongás 
  • érzelmi, indulati nehézségek (hangulatingadozások, agresszió, önértékelési problémák) 
  • beilleszkedési nehézségek, iskolai konfliktusok, bullying 
  • krízis (váratlan élethelyzetek, válás, haláleset) 
  • pályaválasztás 
     

Az iskolapszichológust titoktartási kötelezettség köti, ez alól kizárólag az olyan esetek képeznek kivételt, amelyek a diákok biztonságának és egészségének veszélyeztetéséről szólnak. 

 

A diákokkal való foglalkozás feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat. Enélkül a diákok nem vehetnek részt sem egyéni, sem csoportfoglalkozáson. Az iskolapszichológussal való konzultáció minden esetben önkéntes.

 

Elérhetőség: e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Kérem, hogy a bejelentkező e-mailben adjanak meg egy telefonos elérhetőséget a gördülékenyebb időpont egyeztetés érdekében!) 

 

Helyszín: a Barcsay kuckóban található iskolapszichológusi szoba (Megközelíteni az utcafront felőli udvarról lehet az épület C szárnya alagsorában található, külön bejárattal rendelkező épületrészt.

 

Várok mindenkit szeretettel: Nagyfi Barbara, iskolapszichológus