Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

2022. április 12-én a 2.a és 2.b osztály Író-Rajzoló-Olvasó Találkozó részese volt a színházteremben: Bosnyák Viktória írónő és Dudás Győző illusztrátor érkezett hozzánk.

Elsőként a közösen feldolgozott műről, A sirály a király? könyvről beszélgettünk, illetve egy óra leolvasását segítő történetről és a különleges szerkesztési formájáról.

Ezt követően mesét hallgattunk: egy vidám képekkel illusztrált, fantasztikus verses előadás részesei lehettünk. Kacagtunk sokat a mókás részeknél, próbáltuk előre kitalálni a rímeket és az események fonalának alakulását.

Szerencsére titkokat is megtudtunk a legújabb könyvről, melynek kapcsán mindkét osztály saját fantáziaállatokat találhatott ki. Az elképzelt élőlények megjelentek előttünk: akkor és ott. Hiteles aláírással pedig a képek is hivatalossá váltak.

A találkozó végén a Gyerekekben felmerült kérdések mind választ nyertek, köszönjük a sok személyes élményt is. Sokan már az osztályterem felé menet arról társalogtak, vajon melyik kötet lesz a következő a bakancslistán.

A találkozó meghozta az olvasási kedvet, melynek mindenki örül: Író-Illusztrátor-Olvasó-Szülő-Tanító egyaránt.

Aranyné Papp Ibolya és Dohajov Jánosné