Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Nyáron történt…..

Iskolánk 2001 óta tart fenn testvériskola kapcsolatot erdélyi testvérvárosunk, Kézdivásárhely egyik iskolájával a Nagy Mózes Elméleti Líceummal.

 Hagyományainkhoz híven a nyári szünetben, július 10-15-ig érkeztek hozzánk erdélyi vendégeink: 24 diák és az őket kísérő 3 pedagógus. A gyerekek már az érkezés előtt felvették egymással a kapcsolatot, így a szervezett programokon a barátságok tovább erősödhettek.

Vendégeink szállását, étkezését, fogadó családjaink biztosították, s ezért a gondoskodásért hálás köszönettel tartozunk nekik. A tartalmas programok szervezésében és lebonyolításában Sümeghy-Flandorffer Mária, Tamasi Dóra és Mizsányiné Kovács Judit vettek részt. Köszönjük - erdélyi cserekapcsolatunk fő segítőinek - Szentendre Város Önkormányzatának és a CYEB Energiakereskedő Szolgáltató Kft.-nek a támogatást.

 

 

A testvériskola kapcsolat 20 éves összetartozásának jelképeként egy Életfát kaptunk ajándékba, melyet iskolánk udvarán helyeztünk el. Avatásáról hamarosan beszámolunk. Marcsi néni kedves kisvideót készített az együtt töltött napokról:

Szentendre Kézdivásárhely 2023 j.mp4 - Google Drive