Tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

  BARCSAY ISKOLA

   Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
   2000 Szentendre, Kálvária út 18.

J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk ura I.-II.-III.

"Ez egy trilógia, de számomra egy összefüggő történet. Ez a könyv a kedvencem.

A zsákos Bilbó tulajdonában lévő gyűrű zsákos Frodó tulajdonába kerül és ezzel kezdetét veszi egy küldetés, aminek célja, hogy megsemmisüljön az Egy Gyűrű. A kaland során sok különös lénnyel találkozunk: tündérekkel, törpökkel, mágusokkal, egy elefánt méretű pókkal és egy Gollam nevű lénnyel, aki áhítozik az Egy Gyűrűre. Társa, Samu mindenhová követi és segíti Frodót. Azonban a küldetést nemcsak a gonosz úr erői nehezítik meg, hanem még az is, hogy a gyűrű kezdi hatalmába keríteni Frodót...

10 éven felülieknek ajánlom! Jó olvasást kívánok!"

Bíborka Dániel 4.d

Szellő, a kispóni kalandjai

"A vándorcirkuszból szökött kispóni hosszú bolyongás után talált rá a Virágos tanyára. Borcsi, a gazda kislánya rendkívül boldog volt, amikor megpillantotta a hozzájuk tévedt lovacskát. Ám a pajtalakók közül nem mindenki örült az érkezésének. Döfi a kecske kezdetben csöppet sem kedvelte a hivatlan vendéget. Ebből aztán keveredett olyan kalamajka, hogy még a pajta is lángba borult. De Szellőnek helyén volt a szíve és az esze, s megmentette a rémült állatokat. A pajtalakók megkedvelték az okos és segítőkész pónit, s kalandok sorát élték át együtt. lelkesen követték, amikor az elkószált kiscicák keresésére indult, vagy amikor az eltűnt tócsa nyomába szegődött. Szellő kalandjait hallgatva és olvasva te is részese lehetsz a Virágos tanya izgalmakkal teli hétköznapjainak.

Nagy Leila Lilla 3.a

 

Bosnyák Viktória: Mantyusok : Ki van a zsebemben?

"Viszonylag rövid, de izgalmas könyv. 8-9 éves gyerekeknek ajánlom. Manókról szól, akik egyszerűen kutyává tudnak változni. Kicsivé vagy naggyá.

A nevük: Mantyusok. Az a szerepük, hogy olyan gyerekekenk segítsenek, akiknek nincs barátjuk vagy szomorúak. Ha szereted a kutyákat, akkor a Mantyusokat is nagyon fogod szeretni!"

Cservenka Lilla 4.a