Tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

  BARCSAY ISKOLA

   Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
   2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Gyermekirodalmi folyóiratok

Művészetekkel, irodalommal folyóiratokon keresztül is kapcsolatba kerülhetünk. A teljesség igénye nélkül néhány színvonalas gyerekirodalmi folyóirat:

1.       Szitakötő

Elsősorban 8-12 éveseknek szóló, irodalmi folyóirat, melyet a Liget Műhely Alapítvány jelentet meg.

A kiadványhoz oktatási program is kapcsolódik, melyhez hazai és határon túli magyar tannyelvű általános iskolák csatlakozhatnak. Színvonalas anyanyelvi játékok, óravázlatok, feladatlapok tölthetők le a honlapról, melyek beépíthetők akár az otthoni, akár a tanórai gyakorlásba.

Elérhetőség:

http://www.szitakoto.com/

 

2.       Cikcakk

A Family Cikcakk Magazin 2 havonta megjelenő, elsősorban a keresztény értékrendet közvetítő gyermekmagazin, melyet a Harmat Kiadó ad ki. Főleg 1-4. osztályos tanulóknak ajánljuk.

A rovatok a természet- és társadalomtudományok,  művészetek, hobbik, valamint  a sport témakörében közölnek cikkeket a korosztály érdeklődési körének megfelelően. Humoros feladatokkal, pályázatokkal, rejtvényekkel vehetnek részt a gyerekek a lap további „szerkesztésében”.

Elérhetőség:

http://cikcakk.hu/

 

3.       Csodaceruza

A 13 éve megjelenő folyóirat célja a minőségi gyermekirodalom eljuttatása a gyerekekhez. Nyomtatott kiadvány mellett az interneten több interaktív program is kapcsolódik az olvasás népszerűsítéséhez. A kiadvány szerkesztésében kortárs írók és illusztrátorok is részt vesznek.

Elérhetőség:

http://csodaceruza.hu/