Hát újra itt vagyunk. Szép, forró és persze rövid volt a nyár. De megérkezett az őszi szél, kifújta az emeletekről is a forróságot, hogy tiszta, friss termekkel várhassuk a tanítványainkat.

Ebben a tanévben 8 órakor az iskolarádióban igazgatónőnk, dr. Bilonka Judit köszöntötte a nagyobbakat. Majd megkezdődtek az osztályfőnöki órák. Találkozhatott diák, tanár. osztályfőnök, helyettesek, napközis nevelők.Az új kollégákat a bevezető értekezlezleteken már megismerhettük, az új diákok pedig most kapcsolódtak osztálytársaikhoz.

9 órára megtelt az aula. A leendő szülők izgalommal kísérték el csemétéiket életük első tanévnyitó ünnepségére. Az egyszerre kedves és tanulságos mesét Gallai Aletta irányításával a 3.e osztály mutatta be. Jó volt látni, hogy két év alatt mire jutottak itt a Barcsayban táncban, énekben, mozgásokban, szövegmondásban, egymásra figyelésben.

A műsor végén az elsősök tanítóikkal áthaladtak a tudás jelképes kapuján, hogy ezután már ne csak jelképesen hanem igaziból is elinduljanak a tudás ösvényein.A 3 hetes óvodából iskolába átvezető program nagyon fontos szerepet játszik majd ebben. Mint ahogyan az a bemutatkozó tavaszi podcastokban és az évnyitón is elhangzott: a szülő-tanító-nebuló háromszögben mindenkinek fontos szerepe és teendője van. Az ösvényen azok tudnak majd messze és magasra jutni, akik kitartóan odateszik magukat a haladásért.

Az évnyitó képei:http://barcsay.szentendre.hu/galeria/category/178-09-01-evnyito