Zrínyi Matematika Verseny

Idén április 1–3. között tartották a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos fordulóját Magyarországon,

Pécsett. Itt a magyarlakta területek (Magyarország, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság) megyéinek legjobbjai mérték össze tudásukat, évfolyamonként kb. száz , összesen 704 tanuló. 

Az ünnepélyes megnyitó szerda délután az ExpoCenter központban volt, ami egy korszerű rendezvénykomplexum, szerkezetileg a sátorépítészet Magyarországon egyedülálló, innovatív és látványos példája.

A háromnapos rendezvény legfontosabb eseménye a csütörtök délelőtti verseny volt. Egy érdekes újítás is volt  az idei döntőn: Pécset – a döntő helyszínét – ugyanis beemeték a matekfeladatokba. Voltak olyan feladatok tehát, melyekben kiemelt szerepet kapott a pécsi lakatfal, a Misinatető, vagy épp a Vasarely Múzeum.

A versenyt  a hagyományoknak megfelelően közös feladatmegoldás követett. Délután a vendégek a város látnivalóival ismerkedhettek - Székesegyház, Csontváry múzeum, Victor Vasarely képtár, Zsolnai múzeum, Akvárium - Terrárium - majd az Árpád Fejedelem Gimnáziumban szervezett változatos programokon vehettek részt. Megtekinthették a Csodák Palotája színes kísérleteit is.

Iskolánból Zuti Bálint 4.e osztályos tanuló jutott a döntőbe, aki megyei 5. helyzettként volt a Pest megyei csapat tagjai. Felkészítő tanára Melich Krisztina.

(Képek következnek)