Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BARCSAY ISKOLA

Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Ebben a tanévben az 1. b osztály több program keretében is igyekezett nagy gondot fordítani környezetünk megvédésére és egészségünk fenntartására.
Már ősszel, a beiskoláztatás elején megkezdődött ez a program. Iskolánk udvarát igyekeztünk szebbé-jobbá tenni sok szülő segítségével. Őszi virágokat ültettünk, a kertben őszi dekorációkat helyeztünk el. Ezt tavasszal a Föld Napja alkalmából folytattuk. Beültettük kis kertünket tavaszi egynyári virágokkal, amiket  rendszeresen locsolunk is nap, mint nap.
2023. februárjában részt vettünk a Folly Arborétum "Így neveld a ciprusfádat" pályázatában. Elvetettük a kapott ciprusmagokat, hétről hétre ápoltuk, gondoztuk a kis növényeket. Minden héten felelőst választottunk, akik figyelték, öntözték, ha kellett. Mindezek mellett számos feladatot végeztünk el: képregényt rajzoltunk, szupererővel elláttuk a növényünket, követ festettünk neki és sok-sok érdekességet gyűjtöttünk a növényünkről. Nyerni ugyan nem sikerült, de a tudást, amit ezalatt az idő alatt szereztünk, nem veheti el tőlünk senki.
Márciusban részt vettünk a Happy Hét pályázaton, ahol 1 héten át sok feladaton keresztül figyeltünk a napi folyadékbevitel fontosságára. Azóta is egyik kiemelt feladatunk ennek betartása!
Áprilisban a Skanzen kert programjában is részt vettünk. Szülőkkel együtt ástunk, gyomláltunk, kertet alakítottunk, vetettünk, ültettünk és folyamatosan gondozzuk! 
Büszkeség tölt el, hogy ennyi lelkes kis elsős is ilyen sokat tesz már most környezetéért és egészségéért! Jövőre folytatjuk!
Németh Katalin